Trucuri de folosire pentru parfumurile de casa

Desi nu intotdeauna ne gandim sa folosim parfumurile de casa ca la o componenta a designului interior, parfumarea casei reprezinta unul dintre secretele realizarii unui interior confortabil.

Parfumurile de casa sunt concepute special pentru a agrementa atmosfera, iar modul in care sunt prezentate este special conceput pentru a fi folosite ca obiecte de decoratiuni interioare.

Ce produse putem alege?

Uleiuri esentiale

Metoda de parfumare cu uleiuri esentiale se poate utiliza in mai multe feluri, avand efect imediat si puternic, nemaivorbind de actiunea terapeutica, deloc de neglijat. Uleiurile esentiale dezinfecteaza, alunga mirosurile neplacute si dezvolta un parfum natural, tolerat foarte usor.
Dar, atentie! Uleiurile estentiale trebuie folosite cu precautie de femeile gravide, persoanele alergice sau cele care au suferit fracturi.
Puteti alege difuzarea cu ajutorul unui aparat electric, cu lampa de aromaterapie sau difuzarea naturala.
Cea mai eficate metoda este cea cu aparatul electric, pentru ca raspandirea se realizeaza aproape instantaneu. Cu lampa de aromaterapie mirosul este mai discret, iar efectul se face simtit treptat. Difuzarea naturala (prin imbibabarea unei carpe, burete sau a unei bucati de vata) se recomanda pentru spatiile mici, unde parfumul se imprastie treptat si efectul este indelungat.

Potpouriurile

Desi au un parfum mai discret decat al uleiurilor esentiale, potpouriurile au in plus o coordonata decorativa. Asezate in vase ceramice sau de sticla, in cosulete impletite sau in saculeti ornamentali, valoarea estetica a combinatiilor de plante persista si dupa ce parfumul se estompeaza.

Betisoarele parfumate

Foarte usor de folosit dintre parfumurile de casa, acestea ofera arome naturale sau reconstituite (briza oceanului, aer de munte, …)

Lumanarile parfumate

Si acestea au un efect decorativ suplimentar si se prezinta in diferite variante: cu sau fara suport (din sticla, metalice, din ceramica), in diferite culori (in relatie cu aroma oferita), cu sau fara adaosuri de alte elemente decorative (flori uscate, melci, pietricele, strasuri, ….)
Lumanarile isi raspandesc aroma treptat si lent, , impregnand atmosfera cu un parfum subtil,nu foarte puternic.
Insa efectul nu dureaza foarte mult, lumanarile parfumate sunt ideale pentru serile festive.

Spray-urile

Acestea sunt parfumurile de casa concepute special pentru a agrementa atmosfera cu note florale sau de fructe. Sunt realizate din uleiuri esentiale si alcool si se vaporizeaza in aer, avand un efect mai mult sau mai putin durabil.
Efectul ar trebui sa dureze in medie intre 1-3 ore sau chiar mai mult in cazul produselor de foarte buna calitate. Sprayurile se pulverizeaza nu doar in aer, ci si pe pernute, draperii, tapiterie, neprovocand alergii.

Author: Inova

Share This Post On