Viva Magenta este culoarea anului 2023

Institutul Pantone, autoritatea globala in culori, a ales nuanta pentru 2023: Viva Magenta. Astfel culoarea roşu carmin (Pantone 18-1750) a fost aleasa culoarea anului.

După albastrul stins din 2020, după două nunanţe de gri şi galben în 2021 şi nuanţa strălucitoare Very Peri de anul acesta, Pantone s-a hotărât la această nuanţă „îndrăzneaţă” de roşu carmin pentru 2023.

Culoarea Anului din acest an este puternică și energizantă. Este un nou roșu animat care exprimă bucurie pură, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri, o nuanță electrizantă și fără limite, care se manifestă ca o declarație de excepție. PANTONE 18-1750  salută pe oricine și pe toată lumea cu aceeași vervă pentru viață și spirit rebel. Este o culoare care este îndrăzneață, plină de spirit și incluzivă pentru toți.

Viva Magenta în decorul casei și designul interior

PANTONE 18-1750 Viva Magenta injectează entuziasm și dramatism în interioarele de acasă, energizând orice mediu cu vibrația sa dinamică. Impregnat de vervă și vigoare, un roșu purpuriu nuanțat care încurajează exprimarea de sine, PANTONE 18-1750 Viva Magenta se potrivește unei game de materiale, texturi și suprafețe diferite. Invocând spiritul naturii, un roșu carmin care nu domină cu îndrăzneală, ci în schimb creează o prezență seducătoare, fie că este introdus printr-un perete pictat, artă, mobilier de accent sau decorațiuni pentru casă, fie că acționează ca un accent îndrăzneț într-un interior.

 

Author: Inova

Share This Post On