Casele in care locuim sunt adesea reduse ca dimensiuni. Toti ne dorim un interior aerisit, dar perfect functional. Iata cateva trucuri de design pentru a crea iluzia de spatiu.

Printr-un joc subtil al materialelor textile o camera poate sa para mai mare.

Perdelele

Perdelele lungi din tavan pana in pardoseala dau iluzia de intaltime unei camere joase. Si aici putem folosi si alte trucuri de design. Unul dintre ele este de a evita culorile puternice, sau imprimeurile cu desene complicate, care intr-un spatiu redus isi pierd valentele estetice si dau senzatia de “inghesuit”.

Pentru perdele este recomandat sa alegeti o culoare apropiata de cea a peretilor. Iluzia ca incaperea este mai mare va fi creata de faptul ca privirea va putea parcurge neintrerupt conturul incaperii.

Pentru perdele sau draperii, materialele grele, bogate, influenteaza negativ senzatia de spatiu, pentru ca lasa mai greu lumina sa patrunda in incapere. Este de preferat voalul, pentru ca este un material usor, care filtreaza subtil lumina. In plus, fiind transparent, lasa sa se intrevada conturul ferestrei si peisajul exterior.

Alte textile

La fel, printre alte trucuri de design este alegerea unei combinatii ton-sur-ton intre covor, tapiserie si perdele, ceea ce va conferi senzatia de spatiu, prin crearea unei imagini unitare. Dar nu va simtiti limitati. Jocul decorativ va fi la nivelul texturilor si al accesoriilor (de exemplu, pernute decorative in aceleasi culori ar putea conferi un plus de stil fara sa incarce atmosfera).

Daca arhitectura casei iti permite renunta la o parte din peretii despartitori si alege o solutie moderna de divizare a spatiului. In contextul subiectului nostru, poti alege panouri cu rame de lemn si material textil sau hartie de orez. Vei lasa astfel lumina sa treaca dintr-un spatiu in altul.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.