Tapetul, fata de vopseaua clasica, este mult mai dificil de utilizat intr-un interior. Dar si mult mai usor de exploatat ca valenta decorativa in cadrul unei abordari profesioniste.

Tapetul se potriveste cel mai bine in spatiile de odihna si relaxare: living, dormitor, camera copilului. Dar exista si texturi si modele care se potrivesc oricaror zone.
Avem de ales intre modele imprimate puternic, estompate sau personalizate. Si, in functie de acestea vom stabili si directia in care vom continua amenajarea.

Tapetul si imprimeul

Daca alegeti un imprimeu extravagant, atunci e clar ca veti crea o atmosfera pretentioasa, iar restul elementelor de amenajare vor trebui alese in functie de el.
Imprimeurile bogate “cer” un ambient texturi mai nobile: catifea, matase, voaluri, covoare (in nici un caz mocheta).
Daca alegeti un tapet cu o ornamentatie mai discreta, un look minimalist cu linii subtiri, geometrii asimetrice atunci amenajarea poate merge in doua directii: o linie calda, cu mobilier, accesorii si tesaturi “de atmosfera” sau o linie contemporana, cu mobilier modern si materiale naturale (in, bumbac).

Cromatica

In ceea ce priveste cromatica, nu se utilizeaza mai mult de doua culori, pentru ca, pe spatii mari (ca cele acoperite de tapet), aglomerarea poate deveni obositoare.
Puteti face o exceptie de la aceasta regula cromatica in camerele pentru copii, dar acolo rezumati-va la un singur perete.
Evitati asadar imbinarea prea multor tonuri sau culori. Daca totusi alegeti o ornamentatie in trei culori, folositi numai una dintre ele in decorul de ansamblu, iar pe restul folositi-le doarca accente de culoare.
Daca alegeti o acoperire monocolora si fara imprimeuri, veti avea mai multe variante pentru alegerea perdelelor, tapiteriei sau covoarelor. Numai ca, in acest caz este indicat ca gama cromatica a tapetului sa fie in zona de alb, bejuri, griuri.
Puteti adopta si solutia creari unor contraste la nivelul peretilor, de exemplu o portiune e culoare diferita pe un fond uniform.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.