Stilul Romantic este un stil comfortabil care apeleaza la simturi prin materiale usoare cu modele florale:

Mobila pictata, draperii si aranjamente florale. Feminitatea este cheia unui spatiu decorat in stil romantic. Culorile sunt in tonuri estompate, pale – albastru pal, roz antic, alb cremos. Materialele folosite sunt cele usoare si vaporoase. Matasea trebuie sa fie pe locul intai.

roma2

parede pach3

planterom

Stilul Tropical

Stilul cuprinde ornamente cu motive tropicale cum ar fi copaci de ananas si plamieri, mobila confectionata din lemn exotic si plante uscate inramate.
Culorile sunt influentate de palmieri si de cerul insorit. Si reflecta cultura si istoria regiunii.
Mobila si finisaje- se foloseste lemn tare cum ar fi cel de tec. Materialele naturale (frunze de banan si ratan) sunt folosite pentru a impleti scaune, canapele si mese.
Materiale – cauta materiale imprimate cu palmieri si plante tropicale si cu culori intense. Mai poti folosi matasea tailandeza si lana imprimata cu flori.

tropical1

tropicalliving

Pentru a realiza o alaturare armonioasa de elemente cromatice, elemente arhitecturale si de design (mobilier, lumini, obiecte decorative etc.), cel mai bine este sa consultati un specialist ce va cristaliza intr-un concept unitar toate aceste informatii si idei si va crea o solutie unitara de amenajare, ce va avea la baza dorintele fiecarui membru al familiei si va tine cont atat de functionalitatea, cat si de estetica locuintei d-voastra.