Stilul mediteranean sau spaniol modern

Originar din tarile din nordul Mediteranei, ca Spania, Grecia, Italia, stilul mediteranean este adesea denumit si stilul spaniol modern.
Mobilierul oscileaza de la simplu si functional pana la formal si superficial. Are caracteristice piesele mici cu picioare ornate si feronerie adesea patinata.
Peretii sunt predominant texturati. Culori ce evoca marea si cerul Mediteranei, dar si teracota, lavanda si nuantele de galben. Mozaicurile impodobesc adesea interioarele mediteraneene, ele se regasesc pe pardoseli, pereti sau chiar pe blatul meselor.
Accesorii – urne din bronz patinat, corpuri de iluminat filigranate, ecrane de semineu din fier forjat sunt tot atatea exemple de influente marocane asimilate in stilul mediteranean.
Texturi – straturi de vopsea cu un delicat aspect de manualitate si erori voite, texturi similare cu nisipul, ce adauga profunzime vizuala.

Pentru a realiza o alaturare armonioasa de elemente cromatice, elemente arhitecturale si de design (mobilier, lumini, obiecte decorative etc.), cel mai bine este sa consultati un specialist ce va cristaliza intr-un concept unitar toate aceste informatii si idei si va crea o solutie unitara de amenajare, ce va avea la baza dorintele fiecarui membru al familiei si va tine cont atat de functionalitatea, cat si de estetica locuintei d-voastra.

15-mediterranean

bcatarie-medi1

Mediterranean-style-living-balcony

Sursa: traducere dupa www.hgtv.com

Author: Inova

Share This Post On