Stilul casei nu poate fi reprezentat printr-un singur stil, ci este un mix armonios de stiluri pornind de la arhitectura si ajungand pana la designul de interior, pentru ca rezultatul sa fie impresionant, dar si unitar.

Pentru a initia un proiect de design interior trebuie sa incepem prin a face o mica trecere in revista a lucrurilor care ne plac si pe care le dorim in viata noastra si a mesajului pe care vrem sa il transmitem despre noi. Interiorul unui spatiu depinde de oamenii care locuiesc in acest spatiu, de personalitatea lor si ii influenteaza, intr-o anumita masura, pe toti cei care vor intra in acest spatiu.

Necesar

Pentru inceput este bine sa aduni toate informatiile necesare alegerii unei tendinte generale dupa care se va face amenajarea, sa te analizezi si sa cauti imagini, culori, idei care te inspira si pe care le doresti in preajma ta aproape tot timpul. E bine sa stii:

  • daca iti plac texturile naturale, in, sac, bumbac sau, dimpotriva, cele lucioase, metalice, industriale
  • daca iti plac nuantele calde, discrete sau culorile vii, tonice
  • daca te simti bine in spatii mici confortabile sau in interioare foarte deschise
Documentare

Sunt multe lucruri de aflat pe care e bine sa le notezi si sa faci o fisa pe care sa i-o furnizezi designerului care te va ajuta sa integrezi aceste lucruri in designul casei. Poti sa te documentezi apeland la revistele de specialitate, la emisiunile TV specializate, la prieteni sau cunostinte, de pe internet si sa-ti notezi tot ce-ti place.
Este bine sa stii ca sa alegi stilul casei este un proces de durata. Este bine sa faci acest exercitiu cateva saptamani, sa lasi sa se decanteze deciziile pana ajungi la forma finala a listei si apoi poti stabili intalnirea cu designerul.

Vom reveni cu prezentarea pe scurt a catorva caracteristici ale unor stiluri des intalnite in designul de interior la nivel international.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

interior-designing-inside-heavenly-interior-design-ideas-for-interior-design-schools