Reguli de baza pentru alegerea perdelelor

Perdelele sunt elemente de design care pot schimba radical o camera. Exista cateva reguli de baza atunci cand vine vorba de perdele si de alegerea lor pentru fiecare incapere, dat fiind faptul ca trebuie sa le asortati cu restul decorului din casa.

Acestea se aleg dupa niste reguli clare.

Culoarea

Daca peretii sunt colorati, perdelele trebuie sa fie simple. In cazul peretilor albi sau in nuante foarte deschise, puteti alege si perdele cu model in tesatura.
Dar atentie! Perdelele simple vor da impresia de spatialitate, mai ales daca sunt in ton cu peretii.
Daca mobilierul are o culoare deschisa, sunt recomandate perdele in culori vii, stridente (rosu, portocaliu), iar daca este inchis, culorile perdelelor trebuie sa fie calde, pentru a da luminozitate incaperii.

Tesatura

Perdelele, cu cat sunt mai fluide si mai transparente, cu atat camera va deveni mai calda.
In dormitor, este suficient un voal, material transparent, fluid si diafan. Aici puteti recurge la asortarea draperiilor cu cuvertura de pe pat sau cu tapiteria de la capul patului.
Pentru camera copiilor alegeti perdele vesele, cu desene, din tesaturi naturale, simple, deschise la culoare, cu falduri bogate.
In bucatarie, perdeaua trebuie pusa cu grija, poate fi vaporoasa, doar daca geamul este departe de aragaz.
Pentru baie, exista materiale speciale pentru acest spatiu, materiale teflonate, rezistente la abur si apa.
In living perdeaua trebuie sa fie confecţionata dintr-un material elegant, in culori pastelate si cu modele delicate. Pentru acest spatiu puteti alege o perdea din satin, sau din organza.

Dimensiunile

Daca perdelele sunt lungi, acestea inalta camera si peretele pe care sunt asezate, iar cele scurte largesc spatiul.
Este indicat ca perdelele sa ajunga pana la nivelul pardoselei. In bucatarie e suficient ca perdeaua sa atinga linia pervazului. In dormitor sau living, puteti opta pentru perdele si draperii mai lungi decat inaltimea camerei, care sa atarne pe podea.

DAR, perdelele nu sunt mereu obligatorii. Rama ferestrelor, jaluzelele, pervazul pot fi elemente de decor, care fac inutila perdeaua si care dau un aer proaspat, elegant si modern incaperii.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

Author: Inova

Share This Post On