Nu ignorati obligatia legala de a obtine autorizatia de construire atunci cand decideti sa efectuati modificari in apartament.

V-ati decis sa va reamenajati apartamentul, v-ati hotarat deja ce modificari presupune acest lucru. Poate ati gasit chiar si furnizorii potriviti si ati contractat executantul. Atentie insa! Nu ignorati obligatia legala de a obtine autorizatia de construire atunci cand decideti sa efectuati modificari in apartament.

De ce este necesar acest lucru?

Pentru a evita multe neplaceri ulterioare, dintre care cele mai putin periculoase sunt certurile cu vecinii sau amenzile, iar printre cele mai grave subrezirea structurii de rezistenta a blocului in care si dumneavoastra locuiti. Mai mult, in cazul in care au fost facute modificari la apartament fara autorizatia de construire, va fi imposibil sa vindeti prin credit acel apartament. Evaluatori bancari sunt obligati sa semnaleze daca exista modificari fata de forma initiala, iar daca modificarile au fost facute fara autorizatie de construire, nu se va acorda finantarea.

Lucrari care se pot efectua fara autorizatie de construire

Conform legii, se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:

reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei;

amplasarea aparatelor de aer condiţionat, centrale de încalzire individuale (vă trebuie autorizaţie doar pentru racordul la gaze)

zugraveli, vopsiri

înlocuirea instalatiilor sanitare sau electrice

schimbarea gresiei, faiantei sau a parchetului

montarea unui tavan fals

reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare – tencuieli, placaje, altele asemenea.

Pentru toate celelalte lucrari, trebuie obtinuta autorizatia de construire de la primaria in raza careia se afla imobilul.

Acest lucru se refera inclusiv la lucrarile de inchidere a balconului, ridicarea unor noi pereti sau desfiintarea unora existenti in propria casa/apartament, cu conditia ca acestia sa nu fie pereti de rezistenta.

Solutia

Noi, echipa Inova Design, luam masuratori la spatiu, iti propunem cateva variante de amenajare, ne ocupam noi de spart pereti,de zugravit, de spalat si strans la final, astfel incat sa putem aduce mobila sa o si montam, facem instalatia electrica, instalatia de apa sau gaze, ne ocupam, bineinteles si de aprobarile necesare.

open-plan-dining-room-interior images 568703586_1280x720 lat