Iluminatul baii reprezinta un aspect important in procesul de amenajare. Privit de unii doar din perspectiva decorativa, acesta trebuie sa tina cont mai ales de latura functionala.

Atunci cand ne gandim la iluminatul baii, prima zona pe care trebuie sa o supunem analizei este cea a oglinzii. Locul unde ne aranjam in fiecare dimineata pentru a incepe o noua zi. Pentru o iluminare corecta a zonei cu oglinda, lumina trebuie sa vina de sus sau din partile laterale. De aceea este indicat sa alegem aplice care se monteaza deasupra sau chiar pe rama oglinzii.
O alta varianta de iluminare a baii ar mai fi spoturile fixe sau orientabile, montate pe un suport deasupra sau pe lateralele oglinzii. In acest caz trebuie sa fim foarte atenti la pozitionarea lor, pentru ca riscam ca lumina sa ni se reflecte din oglinda direct in ochi, provocand senzatia de orbire.
Daca este vorba despre o baie cu dimensiuni generoase, sau de o baie cu finisaje in tonuri inchise de culoare, atunci putem alege plafoniere, sau lampi, care se monteaza pe tavan. Iar montarea trebuie facuta in zona centrala a baii.
Un alt lucru de luat in considerare este felul luminii. Este important ca lampile si aplicele sa dea o lumina calda. Iar becurile si globurile corpurilor de iluminat sa fie albe: mate sau transparente.
Lampile cu lumina colorata pot fi utilizate doar pentru atmosfera.
Si nu uitati: alegeti corpuri de iluminat cu sistem special de siguranta antiumezeala, pentru ca sunt folosite in spatii cu umiditate ridicata.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

.