Green design

awesome_green_design_ideas_640_09

 

Cu totii stim ca resursele planetei noastre sunt limitate si ca balanta naturala a lumii noastre s-a dezechilibrat.

Cum poate designul sa faca diferenta? Ce poate designul sa schimbe?

Sunt nenumarate cercetari in domeniul tehnologiilor, materialelor si proceselor de fabricatie, fara a mai mentiona noile trenduri si stiluri in design. Integrarea cunostintelor ecologice in practica designului a devenit mai mult decat o necesitate, iar designerii joaca un rol cheie in promovarea practicilor de eco-design.

Designul prietenos cu mediul (eco-friendly) se refera la stilistica produselor folosite astazi, luand in considerare durata de viata si capacitatea de degradare a obiectelor, pentru a proteja mediul de maine.

Conceptul eco-design-ului merge de la obiectele mici, folosite zi de zi, pana la proiectarea cladirilor, oraselor si a peisajelor. Este un trend in continua expansiune, care cuprinde arhitectura (prin reducerea impactului asupra mediului inconjurator in timpul productiei de materiale de constructie si in timpul constructiei, prin proiectarea de cladiri care sa se integreze armonic in mediul natural etc.), arhitectura peisagista (designul pentru spatiul exterior, plantarea copacilor pentru a sustine anumite portiuni de teren, pentru a proteja cladirile de vant si soare), designul interior (prin gasirea gasirea solutiilor de amenajare eco-friendly, plecand de la finisaje, mobila, texturi si pana la surse de energie alternativa, economisirea resurselor existente si reciclare) si fashion design (abordarea ecologica a designului hainelor si accesoriilor, atat prin folosirea de materiale “green”, cat si prin reciclarea pieselor demodate).

Author: Inova

Share This Post On