Atunci cand ne referim la decoratul casei, putem observa faptul ca oamenii au tendinta de a urma niste tipare. Iar acest lucru, uneori nu duce la cele mai fericite rezultate. De aceea va recomandam sa renuntati la cateva obiceiuri.

Decoratul casei in tipare gresite
Renuntati la iluminatul central

De cele mai multe ori, incaperile sunt iluminate fie prea puternic, fie prea slab. De aceea este recomandabil ca intr-o incapere sa nu aveti numai un corp suspendat central, ci si alte surse de iluminat, precum veioze, lampadare, aplice si alte corpuri suspendate, menite sa marcheze o anumita zona.

Exista plante nepotrivite

Similar cu alegerea pieselor de mobilier trebuie facuta si alegerea plantelor de interior. Chiar daca o planta poate arata senzational intr-un anumit interior, este posibil ca in casa dvs sa se ofileasca in scurt timp. Tineti cont de spatiul si lumina pe care le aveti la dispozitie, inainte sa cumparati plante de interior.

Nu mobilier alb sau cu finisaj cu aspect de lemn

Renuntati la obiceiul de a achizitiona piese de mobilier albe sau cu aspect de lemn. Un mobilier colorat, de exemplu, va va inveseli locuinta si va va reflecta si personalitatea. De asemenea, va atrage toate privirile, indiferent de dimensiunile sale.

Nu cumparati toate lucrurile din aceeasi sursa sau magazin.

Veti vrea ca totul sa se coordoneze. Un spatiu bine decorat trebuie sa aiba personalitate si este imposibil ca totul sa arate la fel. Nu intotdeauna ceea ce vedeti prin reviste se potriveste cu ce aveti acasa. Asa ca va sfatuim sa va uitati in mai multe locuri inainte sa va decideti ce sa alegeti intr-un final.

Nu amplasati mobilierul in jurul peretilor

Oamenii simt nevoia de a amplasa piesele de mobilier lipite de pereti, insa este cazul sa scapati de acest obicei. Amplasati mobilierul cat mai departat de pereti, pentru a delimita anumite zone si pentru a crea compozitii mai interesante.

Acum, nu spunem ca nu este bine sa va bucurati de un moft sau doua. Dar este important sa nu depasiti limita si sa cumparati ceva ce veti regreta mai tarziu: perdelele patului, lampile lava, tapet din hartie pe perete. Pe cat de frumos arata aceste elemente pe termen scurt, pe atat acestea vor disparea repede in amintiri ale greselilor de stil. Daca faceti o achizitie impulsiva, un moft, asigurati-va ca veti scapa de el, atunci cand nu va mai fi un capriciu.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.