7-744x1323

Tapet, vopsea lavabila sau pictura exista multe modalitati de tratare a unui perete. Cand vine vorba de decorarea peretilor, posibilitatile sunt variate.

Tapetul este adesea o solutie pentru care se opteaza in decorarea peretilor. Este disponibil intr-o gama foarte larga de texturi, fiind potrivit pentru orice stil. De la cel din matase sau cu flori de catifea, la cel industrial, pentru trafic intens, tapetul are un impact estetic puternic asupra oricarui interior.

Tapetul de hartie este cel mai frecvent si cel mai ieftin, insa are dezavantajele ca se poate rupe in timpul fixarii si nu lasa peretele sa respire.

Tapetul pe baza de vinilin este cel mai usor de intretinut si se poate folosi si in incaperi cu umiditate mai ridicata, ca baie sau bucatarie. De asemenea, este recomandat in detrimentul tipurilor mai fragile de tapet pentur zonele cu trafic intens, ca vestibulul si holurile.

Tapetul din fibre naturale ca in, rafie, alge, pluta, fibra de lemn sau panza de sac solicita conditii speciale de aplicare si intretinere, insa au avantajul ca permit peretelui sa respire si dau un aspect simplu si natural. Pe de alta parte, nu sunt o alegere inspirata pentru incaperi cu nivel crescut de umiditate.

Tapetul textil poate fi fabricat din mai multe tipuri de material (matase, tafta, brocart), in tesaturi variate, si da un aspect luxos incaperii, insa nu este recomandat decat pentru camere spatioase. Tapetul de matase este cel mai luxos si cel mai costisitor, insa fiind un simbol al elegantei si rafinamentului prezinta pericolul de a fi folosit in combinatii kitsch de catre persoanele cu o educatie estetica indoielnica.

Tapetul din fibra de sticla se aplica pe suprafete din gips-carton pentru a corecta micile crapaturi sau lovituri aparute in timp.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.