Culoarea anului 2017 in designul interior

Culoarea anului 2017 a fost anuntata de Institutul Pantone, autoritatea internationala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori. Dupa rozul-cuart, anul viitor “verdele proaspat“ va fi cel care va da tonul in moda si design.

Dupa ce culoarea anului in 2016 a fost rozul-cuart si albastrul seren, in 2015 marsala, in 2014 un roz ca al unei orhidee stralucitoare iar in 2013 verdele smarald, culoarea anului 2017, “verdele crud aduce o nota racoritoare si impune nevoia de a explora, de a experimenta si de a reinventa”, au motivat alegerea reprezentantii Pantone.

Pantone determina culoarea anului prin studierea tendintelor modei si prin studierea produselor deja existente, precum si a celor care urmeaza sa fie lansate. Predictiile oferite de institut influenteaza si relailerii mondiali, precum si designerii, care se adapteaza standardelor.

Iata mai jos si cateva sugestii de folosire a verdelui crud pe care le sugereaza deja designeri de interior celebri, creatori de moda sau arhitecti, precum si o paleta de culori care pot fi folosite in combinatii cu aceasta culoare.

Author: Inova

Share This Post On