Ce ne poate face mai nervosi, ce ne calmeaza, ce ne stimuleaza apetitul putem afla studiind semnificatia culorilor. Si bineinteles putem folosi aceste informatii atunci cand alegem culorile pentru decorarea spatiilor in care locuim sau muncim.

Semnificatia culorilor este pe deplin exploatata astazi.

Culoarea portocalie

Portocaliul, de exemplu, este una dintre culorile care ajuta foarte mult in sarcinile mentale, spun pishologii. De aceea este bine sa privim un obiect de culoare portocalie in timp ce studiem. Bineinteles ca este o culoare pe care o putem folosi pentru incaperea pe care o folosim drept birou. Acelasi protocaliu, insa, ne stimuleaza si pofta de mancare, prin urmare, daca ar trebui sau nu sa o folosim si pentru bucatarie, depinde de faptul daca urmam sau nu o dieta.

Culoarea mov

Movul, in schimb, reduce pofta de mancare si echilibreaza metabolismul. Pentru ca stimuleaza creativitatea si este culoarea care aduce pacea si elimina obsesiile, temerile si alte tulburari emotionale se recomanda utilizarea ei in decorarea spatiilor de dormit si de relaxare.

Culoarea verde

Verdele este culoarea care ne ajuta sa ne concentram. Aceasta culoare, inspirata din natura, ne induce si o stare de confort si calm si ajuta la relaxarea muschilor. Am putea sa o folosim cu succes in living sau in spatiile mixte (in garsoniere de exemplu, unde in aceeasi incapere ne si relaxam, dormim si avem activitati de birou).

Culoarea galben

Galbenul, este culoarea care ne face mai ageri, mai hotarati. Ne ajuta sa memoram, sa ne organizam bine, sa asimilam noi idei, Va amintiti post-it-urile autocolante pe care le folosim la birou pentru a nota diverse sarcini? Nu intamplator au culoare galbena..

Culoarea rosie

Rosul, culoarea vitalitatii, ne stimuleaza, neuronii si glanda suprarenala spun psihologii. Este recomandat sa o privim in timp ce executam exercitii fizice solicitante. Aceeasi culoare ne insufla si curaj sa ne aventuram in multe alte activitati,
Tot rosul creste pofta de mancare si folosit in exces, oboseste. Mai mult, in situatiile stresante culoarea rosie genereaza sentimente de manie si agresitate.

Culoarea maro

O culoare cu efecte benefice asupra psihicului nostru este si maro, pe care o asociem de asemenea cu natura si ne da sentimente de confort, stabilitate si siguranta. In combinatie cu nuante de mov putem crea o combinatie foarte relaxanta pentru spatiile de dormit.

Culoarea albastra

Albastrul ne ajuta foarte bine sa ne controlam mental. Scade presiunea sangelui, iar o nuanta intensa de albastru ne-ar putea scapa de insomnii. Este o culoare pe care oputem folosi pentru dormitor, dar cu masura, pentru ca folosita in exces, aceasta culoare ne poate induce stari depresive.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.