Casa la gri, la rosu, la cheie, sau casa la alb?

Casa la cheie, sau casa la rosu? Daca stiti deja ce presupun acesti termeni, aflati ca in piata imobiliara functioneaza deja si termenii de casa la gri sau la alb.

Stiti ce presupun acesti termeni?

Casa la alb

Casa la gri se refera la un imobil semifinisat, pe cand cea la alb nu are finisaje interioare si valoreaza mai putin decat un imobil cu finisaje la cheie. In principal, avantajele achizitionarii unei locuinte in aceste stadii de constructie sunt de ordin financiar, pentru ca ofera o sansa celor care nu dispun de toti banii pentru achizitionarea unei locuinte nou construite.

Casa la gri

Comparativ cu apartamentul “la gri”, care este doar tencuit, cel “la alb” are si gletul, instalatiile electrice si sanitare, bransamentul la gaze (posibil inclusiv centrala), geamurile si usa de exterior. Apartamentul la alb este o optiune pentru proprietarul care urmeaza sa-si achizitioneze singur gresia, faianta, parchetul, usile de interior, obiectele electrice si sanitare.

Apartamentul sau casa de vanzare la gri se refera la un imobil semifinisat. Fata de varianta la rosu, casa sau apartamentul la gri beneficiaza de termoizolatie, hidroizolatie, este encuit si are izolati pereti interiori si exteriori, instalatia electrica este pusa la punct (in afara de intrerupatoare si prize sau lampi si aplice). Un imobil la gri valoreaza cu aproximativ 10-20% mai putin decat unul cu finisaje la cheie.

Casa la rosu

Apartamentul sau casa de vanzare la rosu reprezinta imobile complet nefinisate. Practic, un apartament la rosu are usa de la intrare si ferestre de termopan montate, peretii interiori nefiind tencuiti sau izolati. Nu exista instalatia sanitara sau electrica realizata si niciun fel de finisaje. In multe situatii, mai ales la case, imobilele la rosu sunt vandute fara usi exterioare sau geamuri.

Locuinta ”la cheie” este complet finisata si dotata cu mobila, electrocasnice, lampi, gata de a fi folosita.

Echipa Inova Design dezvolta proiecte pentru toate aceste stadii ale unui constructii.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

Author: Inova

Share This Post On