Bleached Coral, culoarea anului 2020

Conform ultimelor date care vin de la Institutul Pantone, culoarea anului 2020 este inspirata de ocean si se numeste “Bleached Coral”.

Daca in 2019 culoarea vedeta a fost Living Coral, o nuanta calda si linistitoare intre portocaliu si roz, expertii in culoare de la Institutul Pantone vor sa atraga un semnal de alarma asupra crizei de mediu care ucide Marea Bariera de Corali (Australia) si sa sugereze creatorilor de moda culorile inspirate de viata marina.

Ea sugerează faptul că straturile de culori inspirat de ocean vor creă textură și interesul.  Vicepreședintele Pantone a declarat faptul că este un moment de schimbare rapidă și faptul că alegerea oceanului pentru a defini culorile acestui an se referă la o fluiditate de culori, profunzime și complexitate. Până la urmă, oceanul nu are doar o singură culoare cea de albastru ci și nuanțe de verde și tonuri calme. Această paletă de culori liniștitoare se referă la regăsirea calmului în timpul de schimbare rapidă menționat anterior.

Alte nuanțe inspirate de mare includ albul inspirat de nisip, negrul adânc și verdele oxigenat, mai rece. În ansamblu, este o paletă inspirată de natură și este una atât de variată încât nimeni nu se va simți înstrăinat de o singură alegere de culoare. Culorile stabilite în trend de către Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și produse începând de la haine pentru femei și bărbați, accesorii, genți de damă casual sau sport sau articole de design interior.

Astfel, asa cum am fost obisnuiti in ultimii ani, fiecare sezon va iesi in evidenta printr-o anumita paleta cromatica, insa, indiferent de anotimp vor fi la moda in 2020 culorile inspirate de ocean: albastruverde marinbejneonturcoaz si alb nisipos.

Daca primavara si toamna, designerii se vor lasa dusi de valul culorilor luminoase si calde, o data cu venirea sezonului rece acestia vor combina in mod sigur verdele marin cu nuantele de albastru in toata splendoarea lor.

 

Author: Inova

Share This Post On