Linii simple si puternice: Arts&Crafts

Aparuta in insulele britanice, miscarea Arts&Crafts a fost o reactie la tendinta de productie de serie a revolutiei industriale, dar si la ornamentatia greoaie a epocii victoriene.

Foarte popular incepand cu 1900, stilul Arts&Crafts se remarca prin linii simple si puternice, cu imbinari vizibile ale pieselor de mobilier si decoratii putine. Materialele folosite includ metalul, vitraliile, faianta si gresia pictata si textile cu motive florale stilizate.


Culorile Arts&Crafts sunt cele de lemn brun roscat pentru mobila, auriu sau cupru patinat si mica pentru abajururi. Accentele de culoare includ verde inchis, albastru safir, roz prafuit plus intreaga paleta de culori neutre.


Solutiile de iluminat propun abajururi din mica si sticla prinse in arama batuta.

In zona mobilierului, Arts&Crafts vine cu piese bine proportionate, cu linii puternice, cu finisaje excelente, ocazional cu accente de metal batut. Mobilierul se propunea a fi functional si rezistent.

(traducere dupa www.hgtv.com)

Pentru a realiza o alaturare armonioasa de elemente cromatice, elemente arhitecturale si de design (mobilier, lumini, obiecte decorative etc.), cel mai bine este sa consultati un specialist ce va cristaliza intr-un concept unitar toate aceste informatii si idei si va crea o solutie unitara de amenajare, ce va avea la baza dorintele fiecarui membru al familiei si va tine cont atat de functionalitatea, cat si de estetica locuintei d-voastra.

 

Arts & Crafts - Design bucatarie

Arts & Crafts birou

Arts & Crafts camera copii

Author: Inova

Share This Post On