Amenajarea holului in cateva trucuri de design

Atunci cand vorbim despre amenajarea holului unui apartament la bloc, ştim deja ca este vorba despre un spatiu mic, ingust si, de cele mai multe ori, intunecos. De aceea, amenajarea acestuia este adesea o provocare pentru orice designer.

Dar, daca pentru amenajarea holului folosim cateva trucuri decorative putem sa distragem atentia de la dimensiunea acestui spatiu, sa-l infrumusetam si sa-i accentuam latura functionala.

Culori si finisaj

Evitati folosirea culorilor inchise, care micsoreaza vizual spatiul si folositi finisaje, mobilier si accesorii in culori cat mai deschise.
Sau, din contra, puteti sa folositi culori sau finisaje cu impact ornamental pronuntat. Asfel veti reusi sa distrageti atentia de la dimensiunea holului si sa o canalizati asupra acestora din urma.
Atentie insa la proportie in amenajarea holului: aplicati finisajul decorativ pe o fasie ingusta si vizibila a holului. Asta ca sa captati atentia celor care intra in casa si sa nu mai observe adevarata dimensiune a acestui spatiu.

Usi, cutii, fotografii

Adesea, cea mai mare problema in amenajarea holului, este insuficienta spatiilor de depozitare. Apelati la solutii de depozitare neobisnuite: cutii din plastic sau din lemn pe care le puteti aseza direct pe pardoseala, sub cuierul montat pe perete, pentru incaltaminte si accesorii, galetuse colorate pentru umbrele, …
O alta metoda de a distrage atentia de la dimensiunea reala a holului este montarea unei usi colorate care sa iasa in evidenta.
Sau o pata de culoare la scara redusa, pe care o puteti introduce in decor sub forma unei piese mici de mobilier: o comoda, o consola de perete, o masuta sau un fotoliu.

Peretele gol

Folositi peretele gol si transformati-l intr-o galerie foto cu amintiri frumoase. Gasiti-le cate o rama frumoasa si apoi agatiti-le pe peretele din hol deasupra unei comode, a unei masute sau a unei console elegante.
Toate aceste trucuri vor face uitata dimensiunea reala a micului hol de apartament.

Printre imaginile pe care vi le propunem pentru ilustrarea acestui material sunt si cateva proiecte ale echipei Inova Design

Author: Inova

Share This Post On