Studii recente spun ca ne petrecem, in medie, 3 ani din viata in bucatarie. Iata de ce este foarte important ca designul acestei camere sa fie unul modern si functional. Dar pentru ca nu toate bucatariile sunt la fel, amenajarea bucatariei trebuie sa tina cont nu doar de dimensiunile camerei si de forma acesteia, ci si de cat spatiu de depozitare vom avea nevoie.

Spatiul este primul lucru pe care trebuie sa il luam in considerare in amenajarea bucatariei.
O incapere de dimensiuni reduse poate fi pusa in valoare cu cateva trucuri de design, care sa mareasca optic spatiul si sa dea impresia unei camere aerisite si luminoase.

10 sfaturi utile

1. Inlocuiti usile dulapurilor cu unele din geam. Usile din geam, sau panourile despartitoare din geam lumineaza aspectul dulapurilor din bucatarie ceea ce da impresia de spatiu.
2. Alegeti un mobilier de bucatarie intr-o nuanta apropiata de cea a zugravelii.
3. O bucatarie decorata intr-o singura culoare va fi eleganta si va parea mult mai mare. O culoare deschisa pentru varuit peretii reflecta lumina si da senzatia unui spatiu larg.
4. Puteti alege insa si culori foarte inchise, precum maro, bleumarin, maro roscat si “asortati” mobilierul intr-o nuanta apropiata. Culorile inchise adauga adancime unei incaperi si fac peretii sa para mai indepartati.
5. Mobilierul de bucatarie trebuie sa fie functional.
6. Mobilierul de bucatarie realizat pe comanda este solutia pentru orice spatiu.In special in cazul bucatariilor mici, veti avea nevoie sa valorificati la maximum fiecare centimetru patrat, iar piesele de mobilier facute pe comanda tin cont exact de dimensiunile pe care le aveti la dispozitie.
7. Puneti in valoare lumina naturala.
8. Ferestrele largi, cu draperii deschise la culoare si ramele de geam din lemn, vopsite in alb, sunt solutia perfecta pentru orice tip de bucatarie, nu numai pentru cele de dimensiuni reduse.
9. O incapere luminata va capata un aer stilat si elegant, iar spatiul va fi marit optic.
10. De asemenea, optati pentru niste corpuri de iluminat suspendate, care sa nu ocupe mult loc, dar sa emita suficienta lumina pentru a va putea desfasura activitatea si seara.

Cum am transpus aceste sfaturi in cateva dintre proiectele semnate Inova Design, aici