Amenajarea balcoanelor este trecuta cu vederea atunci cand se schiteaza planul amenajarii locuintei.

De ce nu se ia in calcul si amenajarea balcoanelor inca de la inceput? Pentru ca, in general, atunci cand se are invedere descrierea unei locuinte la bloc aceasta are mentionate incaperile dupa functionalitatea lor. Bucatarie, baie mica sau de serviciu, baie principala cu cada, doua sau trei dormitoare si gata.

Balcon inchis sau deschis?

Si este pacat, pentru ca balconul, poate fi mai mult decat un spatiu de depozitare. Prin amenajarea balcoanelor, acestea pot deveni spatiul in care sa luati micul dejun, impreuna cu familia, sau, de ce nu, sa va bucurati de o cina romantica dupa o zi mult prea lunga la munca.

Decorarea balcoanelor poate fi facuta diferit in functie de destinatie si, cel mai important, in functie de faptul daca aveti un balcon inchis sau deschis.

Avantaje pentru un balcon inchis:

– se face economie de caldura

– zgomotul este redus

– castigarea unui spatiu de depozitare

– cantitatea de praf ce ajunge in casa este mai redusa

– exista spatiu pentru uscarea rufelor

Dezavantajele unui balcon inchis:

– probleme la aerisire

– condens in balconul inchis (Pe timpul iernii condensul apare daca nu sunt montate geamurile de termopan corect.)

– dificultati in spalarea geamurilor

Amenajarea balcoanelor in functie de spatiu

Acestea fiind spuse mai trebuie doar sa ne hotaram in ce vrem sa transformam spatiul din balcon.

In cazul in care aveti parte de un spatiu generos, puteti sa optati pentru o bancuta din lemn si o masa mai mare, dar daca nu va puteti bucura de un balcon prea mare, este suficient sa gasiti cateva scaune confortabile.

Trebuie sa alegeti materiale care nu necesita intretinere si pot ramane afara in toate anotimpurile.

Folositi lemn pentru a-i oferi rafinament si a spori confortul. O podea de lemn masiv ii va conferi o nota luxoasa, iar faptul ca acest material este destul de scump ar putea fi ompensat de faptul ca suprafata de acoperit este mica, in general.

Puteti opta si pentru fibra de sticla sau de metal, care sunt moderne si luminoase.

Atunci vreti sa dati balconului un aspect de cabana, puneti lambriuri sau chiar si bete de bambus, pentru un aspect exotic.

Daca aveti cateva scoici albe le puteti atarna de fire de ata groasa, adaugati o masuta alba,

Amenajarea balcoanelor deschise

Sa nu uitam ca balconul poate deveni cu usurinta o mini-gradina, daca il decorati cu cat mai multe plante. Pentru a profita de spatiu, puteti crea un suport vertical de care sa puteti fixa ghivecele.

Oricât de mic ar fi spatiul pe balcon, tot ar trebui sa aveti loc sa inghesuiti un hamac în care sa leneviti in zilele calduroare de vara. Avantajul acestei idei de amenajare este ca hamacul poate fi dat jos dupa ce folosinta, asa ca nu va ocupa spatiul pretios.

Si un element de noutate, inca, in Romania.

Balcoane modulare!

Daca pana acum balcoanele erau zidite sau din lemn, acum au aparut si balcoane din ….metal. Unele firme ofera balcoane modulare din aluminiu, sau otel. }ntretinerea balcoanelor din aluminiu este foarte usoara, iar vopsirea lor nu mai este necesara, datorita caracteristicilor anticorozive ale aluminiului. Elementele se produc in fabrica, iar ansamblarea se face apoi la fata locului.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

Iata mai jos si cateva idei de amenajare a balcoanelor de bloc, fie ca sunt inchise sau deschise, mai mari sau mai mici.

Balcon inchis cu spatiu mic, decorat minimalist

Balcon inchis cu spatiu mic, decorat minimalist

designrulz_balcony_design-17

Suport vertical pentru fixarea ghivecelor

B Passion Decor 2

Amenajarea balconului ca spatiu de luat micul dejun

Amenajare balcon

Amenajare balcon

Amenajare balcon

Amenajare balcon

Amenajare balcon

Amenajare balcon verde

Amenajare balcoane mici, mobilier IKEA

Amenajare balcoane mici, mobilier IKEA

Amenajare balcon deschis

Amenajare balcon deschis