Stilul eclectic si contemporan – tendinta ultimilor ani

Dintre stilurile des intalnite in designul de interior la nivel international stilul eclectic si stilul contemporan sunt de departe printre cele mai populare in ultimii ani.

Stilul eclectic

Este, asa cum il arata si numele, un fel de “colaj” de stiluri din perioade diferite, armonizate intre ele prin utilizarea unor culori, texturi, forme sau finisaje comune. Paleta cromatica este foarte variata, dar este, in acelasi timp, legata prin cateva culori neutre.
Mobilierul ia in considerare elementele comune de finisaj si materialele pieselor ce se combina sau creaza elemente (vopsea, textile) si structuri care sa le apropie.
In ceea ce priveste finisajele- un look eclectic este definit de o multitudine de combinatii si finisaje diverse. Si totusi, pastreaza elemente de legatura intre componentele interiorului. De exemplu, o lampa de bronz in contrast cu un suport de culoare alba va avea corespondent in tonurile aurii ale decoratiilor aplicate pe albul plafonului.

eclectic

Eclectic-Home-Interiors

Stilul contemporan

Stilul contemporan cuprinde toate tendintele de la sfarsitul secolului XX. Linii moi, forme rotunjite. Interioarele contin elemente neutre, dar si culori puternice si se concentreaza pe simplitatea liniei si a formei.
In termeni coloristici- interioarele se limiteaza la combinatii de tipul ton-pe-ton, din gama de brun, crem si alb pur. Pete puternice de culoare se regasesc adesea pe zone de pereti, covoare si obiecte de arta.
In ceea ce priveste iluminatul- designul corpurilor de iluminat le transforma pe acestea in obiecte de arta de sine statatoare. Lampile au linii drepte si finisaje metalice.
Mobilierul este format din piese cu linii curate, siluete fine, suprafete fara sculpturi sau ornamente, din lemn in culori deschise (artar sau paltin), cu accesorii din vitralii, otel, nichel sau crom.
Sunt folosite tesaturile naturale, cum ar fi matasea, lana sau bumbacul, in nuante neutre. Totusi, modele viu colorate sunt intalnite in covoare sau perne.

(prelucrare dupa www.hgtv.com)


contemporan-camera

contemporan

conemporan-bucatarie
Pentru a realiza o alaturare armonioasa de elemente cromatice, elemente arhitecturale si de design (mobilier, lumini, obiecte decorative etc.), cel mai bine este sa consultati un specialist ce va cristaliza intr-un concept unitar toate aceste informatii si idei si va crea o solutie unitara de amenajare, ce va avea la baza dorintele fiecarui membru al familiei si va tine cont atat de functionalitatea, cat si de estetica locuintei tale.

Designerii de interior de la Inova Design si intreaga echipa sunt la un click distanta!

 

Author: Inova

Share This Post On