Plantele de interior au o multime de beneficii, de la faptul ca purifica si improspateaza aerul din locuinta, pana la faptul ca imbunatatesc starea de spirit. Cu atat mai mult acum, in timpul iernii, plantele de apartament improspateaza aerul, aduc o pata de culoare locuintei si ne fac viata mai frumoasa in timpul lunilor friguroase.

Dar, cum alegem plantele de interior? Ce plante de interior putem avea in casa, dar ce plante de interior nu trebuie sa ne lipseasca din casa?

Cum si unde le asezam

Inainte de a achizitiona plante de interior hotarati-va asupra locului unde vreti se la asezati. Sunt plante care nu trebuie plasate langa surse de caldura si altele care nu isi au locul pe pervaz, mai ales pe timpul iernii. Sunt plante care traiesc la lumina si altele care trebuie plasate in locuri cat mai umbrite. Si, cel mai important, ganditi-va cum puteti face sa aveti un mediu proprice pentru cat mai multe tipuri de plante.

Ce tip de spatiu intentionati sa decorati cu plantele de interior: un apartament sau un spatiu de birouri? Speciile de plante decorative care se adapteaza in spatiile de birouri sunt limitate, din cauza conditiilor speciale care exista in birourile moderne: ventilatie artificiala, aer conditionat, noxe chimice din mocheta, mobilier si zugraveala, radiatii electromagnetice din aparatura de birou, aglomeratie, lipsa unei persoane pasionate de plante ornamentale care sa acorde zilnic atentie plantelor

Plantele decorative prin frunze sunt foarte frumoase si exista avantajul de a fi mai usor de ingrijit decat cele decorative cu flori. Insa marele avantaj al plantelor care nu infloresc este acela ca sunt disponibile in zeci de marimi. De la plante pitice, pe care le puteti aseza pe piesele de mobilier, la plante inalte, din speciile palmierilor, care au nevoie de ghivece mari si care pot schimba radical aspectul dintr-o incapere.