Decorarea casei cu tematica de Halloween poate fi facuta destul de usor de oricine doreste sa foloseasca aceasta sarbatoare “importata” ca pretext de petrecere.
Halloween-ul se numara printre cele mai vechi sarbatori, fiind preluata de-a lungul timpului de mai multe popoare. Veselia si originalitatea ei au devenit molipsitoare, astfel ca tot mai multi oameni aleg sa o celebreze.
Scurta istorie
De aceea, iata mai jos o scurta istorie a acestei sarbatori. In cazul in care aveti musafiri, aveti copiii sau, pur si simplu, vreti sa intrati in spiritul acestei sarbatoare, prilej de distractie in mijloc de toamna. Daca nu stiti cand este Halloween si sunteti tentati sa petreceti asa cum se cuvine ziua respectiva, aflati ca se sarbatoreste in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie. Poporul celt credea ca la aceasta data toate legile timpului si ale spatiului erau anulate, permitand astfel tuturor spiritelor sa se intoarca printre cei vii.
Fireste, cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel ca in data de 31 toti celtii isi stingeau focurile din casa, ca acestea sa devina neatragatoare pentru orice spirit ce ar dori sa salasluiasca acolo. Se imbracau in costume fantomatice si se plimbau prin sat fiind cat mai inspaimantatori cu putinta pentru a alunga spiritele celor morti care se reintorsesera printre ei. Tot din traditiile celtice a izvorat si obiceiul cioplirii dovlecilor si plasarea unei lumanari in interior, pentru a capata o fata demonica.
Acum, daca ati inteles simbolurile care o insotesc, va vom oferi cateva sugestii pentru decorarea casei cu tematica de Halloween. In cazul in care aveti musafiri, aveti copiii sau, pur si simplu, vreti sa intrati in spiritul acestei sarbatori, prilej de distractie in mijloc de toamna.
Deci tematica pentru decorarea casei trebuie sa fie una infioratoare. Daca aveti copii, este de preferat sa folositi decoratiuni amuzante, pentru a nu-i speria prea tare.
Decorarea casei in culorile traditionale
Datorita celebrului dovleac-simbol al sarbatorii, culoarea preferata pentru decorarea casei de Halloween este portocaliul. Dar puteţi folosi din plin şi negru, gri şi alb.
Dovleacul puteti sa il folositi intreg sau sculptat. Dovlecii sculptati rezista aproximativ o saptamana, in timp ce cei intregi rezista chiar si o luna. Puteţi amplasa dovlecii fie în casa, fie in exterior, pe treptele locuintei sau pe balcon.
Tematica de Halloween este completata si de elementele specifice toamnei – flori si frunze uscate, ghinde sau castane.
Pentru un Halloween inspaimantator, aveti la indemana pentru decorarea casei accesorii care se gasesc in majoritatea magazinelor de decoratiuni interioare: paienjeni, fantome, pisici negre, lilieci, vrajitoare, lupi, o multime de lumanari si alte elemente de groaza.
Realizati singuri decoratiunile
Pentru o petrecere pentru copii (si nu numai), puteti realiza decoratiuni care se pot manca. Folositi pentru decorarea casei borcane cu bomboane colorate in tema Halloweenului, placinte cu dovleac sau prajituri colorate. Puteti apela si la portocale pe post de mini-dovleci, desenandu-le cu cariocile.
Mai puteti folosi baloane portocalii si albe, pe care puteti desena cu un marker niste fete de stafii. Puteti facec chiar si o ghirlanda cu stafii din instalatia luminoasa de la pomul de Craciun, invelinf fiecare beculet cu panza sau hartie alba, legata cu o ata si pe are ati desenat ochi si gura.
Pentru decorarea casei cu panze de painajen puteti folosi fasii decupate din pungi de gunoi, sa le lipiti intre ele si sa le agatati la fereastra. Se vor vedea interesant de afara.
Decoratiunile pot fi expuse peste tot, precum ghirlandele tematice, sau pot fi concentrate doar in anumite zone ale casei. Si nu uitati!
Nu luminati casa foarte puternic – optati pentru lumanari sau pentru luminitele din dovleci si ghirlande.