Amenajarea baii – o decizie pe termen lung

Cand vine vorba de amenajarea baii se ridica o serie de probleme ce tin de dimensiunile spatiului si de preferintele proprietarului legate de cromatica sau de stil.

Inainte de a lua decizia de amenajarea baii, de a construi, sau a inlocui ceva, trebuie sa ne punem cateva intrebari esentiale:

Cate persoane vor folosi baia?

Este adevarat ca nu toti membrii familiei o vor folosi in acelasi timp, dar trebuie sa ne gandim de exemplu la spatiul necesar pentru prosoape si pentru celelalte obiecte necesare fiecarui membru al familiei.

Va place sa faceti un dus rapid, sau va place sa stati sa va relaxati in cada?

Sau va doriti ambele variante?

Unde punem masina de spalat?

De regula in baie avem masina de spalat, dar aceasta se poate monta si in bucatarie ori in alt loc din casa. Daca alegem ca masina de spalat sa nu o instalam in baie, atunci putem. sa folosim spatiul ramas pentru a instala o cabina mica de dus, mobilier de baie, sau un uscator de haine.

Doriti ca vasul WC sa il aveti in baie sau doriti sa fie separat?

Daca familia are mai mult de doua persoane, este recomandat ca vasul WC sa fie separat. Astfel camera de baie va corespunde mai bine nevoilor mebrilor familiei. si va ramane si spatiu mai mult.
Primul pas in amenajarea baii este cel de a verifica daca spatiul din baie este suficient de mare pentru a putea instala toate obiectele pe care dorim sa le avem acolo, care sunt cele de care avem neaparat nevoie, si care sunt cele la care putem renunta..

Cum rezolvam problema bailor mici?

Amenajarea unei bai mici este o sarcina destul de dificila, pentru ca amenajarea baii trebuie facuta in asa fel incat sa avem totusi spatiu sa ne miscam. Chiar daca incaperea este mica, se poate amenaja astfel incat sa dam impresia ca avem o baie spatioasa.
Daca folosim materialele corespunzatoare si alegem cu grija culorile de interior cu care dorim sa lucram, putem sa creem impresia unei bai mai mari.
Daca alegem sa punem placi de faianta mai mici, atunci baia va parea mai mare. Daca alegem ca placile sa fie dreptunghiulare, efectul va fi asemanator, baia parand in acest caz mai lunga.
Se poate monta si o oglinda mare, pentru a mari senzatia de spatiu.

Nu supraaglomerarii

Si in acest caz, la amenajarea baii trebuie sa ne gandim bine daca este necesar sa avem masina de spalat in baie. Daca instalam masina in alta parte, atunci am putea monta in spatiul ramas o cada sau o cabina de dus. Este foarte important sa intre si lumina naturala, pentru a avea senzatia de baie spatioasa. Nu toate baile au acces la lumina naturala si atunci trebuie sa alegem o sursa de lumina corespunzatoare.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

 

 

Author: Inova

Share This Post On