Pardoseala epoxidica – noul trend in amenajari

Pardoseala epoxidica este noua abordare a amenajarilor interioare. Rasinile epoxidice sunt folosite de ani de zile mai ales in finisarea spitalelor, cladirilor de birouri si diverselor spatii comerciale si industriale, inlocuind gresia, marmura, granitul sau alte tipuri de pardoseli.

In ultimii ani, insa, datorita multiplelor sale calitati, pardoseala epoxidica a inceput sa fie folosita tot mai des si in finisarea interioarelor rezidentiale. Daca vreti sa va redecorati locuinta cu o pardoseala speciala care se intretine usor, aceasta ar putea fi un element interesant in designul de interior si va va oferi o serie de avantaje, unul dintre cele mai importante fiind durabilitatea.

Avantaje

Pardoseala epoxidica are avantaje multiple:
Intr-un rastimp scurt si cu un efort redus se poate realiza o podea unica, rod al imaginatiei fiecaruia. Pot fi inserate elemente decorative si chiar surse de iluminare (leduri monocolore sau multicolore).
Este si un bun hidroizolant si ofera impermeabilitate, fapt ce o recomanda pentru finisarea pardoselilor din bai, bucatarii, beciuri sau piscine. Daca uitati robinetul deschis si inundati încaperea placata cu acest tip de finisaj, veti constata ca apa ramane la suprafata, fara sa se infiltreze si fara sa modifice in vreun fel aspectul podelei.
Pardoseala epoxidica este o podea mai calda decat cele placate cu gresie, piatra decorativa, marmura sau granit. .
Este perfect neteda, fara niciun fel de rosturi sau imbinari, care pot deveni mediu propice dezvoltarii microbilor si bacteriilor.
Rezistenta la socuri mecanice: o asemenea pardoseala decorativa este foarte dura si rezista zeci de ani fara a necesita retusari.
Aplicabilitate în spatii cu geometrie neregulata.
Este antistatica si reduce expunerea factorilor alergici.
Este antiderapanta.
Este confortabila si igienica (usor de spalat/curatat).
Dupa încheierea procesului chimic de polimerizare, solutiile epoxidice devin absolut inofensive pentru mediul înconjurator.
Se preteaza pentru a fi aplicata si peste incalzirea prin pardoseala, electrica sau nu.

Atentionari

Pardoselile din rasini sintetice sunt deosebit de apreciate pentru rezistenta, funcționalitate si aspect. Printre nenumaratele avantaje ale acestui tip de pardoseala se numara si timpul scurt de execuție. Astfel, beneficiarii îsi pot relua activitatea la scurt timp dupa instalarea unei pardoseli epoxidice.
Un alt avantaj este faptul ca acest tip de pardoseala poate fi executata în orice sezon al anului.
Singurul dezavantaj al finisajului epoxidic decorativ poate interveni în cazul proastei execuții
Desi nu pare foarte complicata, se recomanda ca instalarea si montarea unei pardoseli epoxidice turnate sa fie facuta de persoane specializate si cu experienta, deoarece un montaj prost executat poate duce la deteriorarea iremediabila a pardoselii.

Designerii de interior de la Inova Design si intreaga echipa sunt la un click distanta!

Author: Inova

Share This Post On