Gresie si faianta: ce alegem pentru amenajarea apartamentelor

Gresie si faianta: ce cumparam? Este probabil cea mai intalnita intrebare care ne vine in minte atunci cand ne facem planuri de renovare a locuintei. De unde? Ce fel? Ce culoare, ce model?

Echipa Inova Design va vine in ajutor cu cateva informatii tehnice pe care trebuie sa le stie oricine inainte de a alege gresie si faianta pentru amenajarea apartamentului.

Gresie si faianta de interior

Atunci cand alegem gresie si faianta, trebuie sa facem si un efort major de vizualizare in perspectiva a interiorului locuintei. De aceea vom adauga si cateva sfaturi care care sa va usureze alegerea acestor materiale din mutitudinea de forme si modele existente pe piata.
Pe langa diferite modele si culori, exista mai multe tipuri de gresie: gresie portelanata rectificata, gresie portelanata (seamana la aspect cu marmura, portelanul) si gresie glazurata (cu o fata lucioasa, neteda). Aceste caracteristici rezulta din tratamentele speciale aplicate in timpul prelucrarii.

Inainte de a cumpara gresia trebuie sa tinem seama de locul unde vrem sa o montam: in interior sau in exterior.

In bucatarie sau baie, se foloseste foarte bine gresia glazurata: rezista traficului de interior si se curata usor cu un mop de bumbac.
NU este indicat folosirea gresiei glazurate in exterior deoarece nu rezista usor la variatiile de temperatura si se poate sparge. Pentru terase si spatii deschise cea mai indicata este gresia portelanata.
Important de stiut este faptul ca gresia nu are proprietati izolante antitermice sau antifonice.

Culoare si spatiu

Ca regula generala la culoarea gresiei/faiantei este mereu in trend culoarea mata sau cele care creeaza acest efect.

Trebuie sa adaptam culorile la spatiul de care dispunem: trebuie sa folosim culori deschise, calde daca spatiul este mic si culori puternice doar daca dispunem de o incapere spatioasa.
Pentru ca spatiul sa primeasca o nota de largime se recomanda utilizarea de placi asezate pe orizontala, iar pentru a oferi spatiului o impresie de inaltime atunci se placheaza peretii pe verticala. Daca doriti sa oferiti o nota aparte spatiului , puteti opta pentru placi mari, patrate pe care sa le asezati pe diagonala, lasand impresia de romb. Datorita faptului ca ele trebuie sa fie taiate la capete acestea vor oferi spatiului o nota de infinit.

Este bine sa nu folositi mai mult de trei sau patru culori pentru gresia si faianta din apartamente si culorile sa fie complementare.

De la concept la implementare, de la consultanta pana la curatenia inainte de predarea lucrarii, noi ne ocupam de tot. Pentru Inova Design, nu exista proiect “prea mic” pentru ca tratam fiecare spatiu ca si cum ar fi al nostru. Va gestionam bugetul astfel incat sa va incadrati in el, pentru ca avem furnizori pentru orice aveti nevoie si lucram  indiferent de stadiul in care se afla proiectul. Vedeti aici cateva dintre proiectele noastre finalizate.

Author: Inova

Share This Post On